home

 

Magia noptilor albe la Cercul Arctic

 

CROAZIERA PRIN FIORDURILE NORVEGIENE

 

Southampton - Stavanger - Olden - Flam - Cercul Arctic -

Tromso - Honningsvag - Kristiansand

 

BINE ATI VENIT la bordul vasului de croaziera Celebrity Apex, care apartine renumitei companii americane de croaziere Celebrity Cruises. Va invitam sa porniti intr-o croaziera fascinanta de-a lungul magnificelor fiorduri norvegiene, unde veti descoperi o lume plina de povesti cu troli, fiorduri cu apa limpede precum cristalul, cascade spectaculoase, care se revarsa pe pantele muntilor maiestuosi, oferind privelisti de neuitat. Pe cat de indepartate si de invaluite de mister, pe atat de pline de farmec, teritoriile din zona Cercului Polar au fascinat si au captivat imaginatia noastra dintotdeauna. Putin populate, stapanite in mare parte a anului de intuneric si de temperaturi ce adeseori coboara sub pragul de inghet, aceste locuri au fost binecuvantate de un peisaj cu totul iesit din comun, pe care vom avea

privilegiul de a le explora in perioada noptilor albe.

 

Perioada: 07.07 - 20.07.2024

 

Ziua 1 / 07.07.2024: Bucuresti - Londra - Southampton

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 10:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Tarom). Plecare spre Londra cu compania Tarom, zbor RO 391 (12:20 / 14:05). Dupa sosirea in Londra vom fi transferati pentru cazare in Southampton, oras situat pe coasta de sud a Angliei, al saselea oras ca marime din Anglia, la Leonardo Royal Hotel Southampton Grand Harbour. Seara puteti savura o bautura intr-unul din pub-urile sale istorice sau barurile funky cu muzica.

Ziua 2 / 08.07.2024: Southampton - imbarcarea pe vasul de croaziera Celebrity Apex

Mic dejun. insotiti de ghidul local vom face un tur panoramic si pietonal al orasului Southampton care va include orasul vechi, Casa si Gradinile Tudor, renovate cu rame din lemn, cu peste 800 ani de istorie. Nu ratati fabulosul Sea City Museum, care gazduieste o expozitie permanenta a povestii Titanic din Southampton, in timp ce celebra nava a parasit Southampton Docks pentru inceputul calatoriei sale nefaste. Dupa incheierea turului vom fi transferati in port pentru imbarcarea pe vasul de croaziera Celebrity Apex, al companiei Celebrity Cruises. Plecare din port la ora 16:00 intr-o aventura nordica, catre Cercul Artic, prilej cu care vom admira fiordurile adanci si linia de coasta. Vom petrece restul serii relaxandu-ne in timp ce vom admira peisajele spectaculoase, fie de pe punte, fie din saloanele panoramice de pe vas. Cina si cazare la bord.

Ziua 3 / 09.07.2024: Navigare

Aceasta zi o vom petrece pe mare. Timp liber pentru relaxare la bordul vasului de lux, prilej de a va familiariza cu zonele de rasfat ale acestuia: piscine, solarium, centru SPA cu saloane de masaj, jacuzzi, sauna si tratamente, cinema, cazino, restaurante, artere comerciale si numeroase baruri. Seara dupa cina, veti putea asista la spectacole de teatru, veti putea asculta muzica live sau veti putea dansa la discoteca. Cazare cu pensiune completa la bordul vasului.

Ziua 4 / 10.07.2024: Stavanger

Vasul va ajunge la ora 07:00 in Stavanger, oras situat in districtul Jæren din Norvegia. ii veti putea descoperi atractiile alegand una dintre excursiile organizate de compania de croaziera. in jurul orei 15:00 vasul de croaziera va parasi portul. Cazare cu pensiune completa la bord.

Ziua 5 / 11.07.2024: Olden

Vasul va ajunge la ora 08:00 in Olden, oras plin de culoare, situat la capatul Nordfjordului, chiar in mijlocul unei frumuseti naturale incredibile. Veti avea de ales dintre excursiile optionale oferite de vas, insa daca sunteti pentru prima data in aceste locuri va recomandam sa mergeti la Ghetarul Briksdal, o limba a marelui Jostedalsbreen, cel mai intins ghetar continental din Europa. O drumetie de aprox. 45 minute (sau contra cost cu masinuta "trolilor") va va conduce prin superbul peisaj montan la baza ghetarului, prilej de a avea un contact direct cu natura si de a observa pana unde cobora limba de gheata in secolele trecute. in jurul orei 17:00 vasul de croaziera va parasi portul. Cazare cu pensiune completa la bord.

Ziua 6 / 12.07.2024: Flam

Vasul va ajunge la ora 08:00 in Flam, in orasel situat in inima Aurlandsfjorden, parte a celui mai lung fiord norvegian, Sognefjord, care are o lungime de aprox. 200 km. Veti putea opta pentru una dintre excursiile organizate de compania de croaziera printre care plimbare prin fiordul Naeroyfjord de 17 km lungime, listat in Patrimoniul Mondial UNESCO, drumetii la ferme din zona, sau la Cascada Brekkefossen si nu in ultimul rand, o excursie cu celebrul "Flamsbana", o spectaculoasa calatorie cu trenul, care traverseaza 20 de tuneluri oferind de fiecare data la iesirea din acestea, vederi panoramice uluitoare asupra muntilor. Vasul va pleca din port la ora 18:00. Cazare cu pensiune completa la bord.

Ziua 7 / 13.07.2024: Navigare - Bine ati venit in Arctica!

Aceasta zi va fi una speciala pentru ca vom traversa Cercul Arctic - acea linie invizibila situata la 66 de grade si 33 de minute spre nord care marcheaza granita cu regiunea arctica, cel mai nordic dintre cele cinci cercuri majore de latitudine. Vom naviga in zona Cercului Polar care include Oceanul Arctic, mii de insule, regiunile arctice si subarctice ale Canadei, Alaskai, Groenlandei, Islandei, Scandinaviei, Siberiei si Extremului Orient al Rusiei. Chiar daca nu veti "vedea" Cercul Arctic, evenimentul va fi unul memorabil si sarbatorit pe vas printr-o ceremonie organizata pe punte. si cine stie, daca vom fi foarte "atenti" s-ar putea sa vedem si un trol sau doi urmarind vasul din muntii abrupti. Iar daca nu troli, cu siguranta vom putea admira vulturii de mare. Cazare cu pensiune completa la bord.

Ziua 8 / 14.07.2024: Tromso

in cursul diminetii, vasul va acosta la ora 09:00 la Tromso, cel mai mare oras la nord de Cercul Polar, cu o bogata viata culturala, numit "Capitala Arcticului" sau "Parisul Nordului", oras dinamic, situat pe o insula din nordul Norvegiei, inconjurata de munti, fiorduri si insule din toate partile, punct de plecare in expeditiile polare. De altfel, multe dintre atractiile orasului sunt legate de pozitia acestuia, la 344 km distanta fata de Cercul Polar, pe care le veti putea descoperi alegand una dintre excursiile optionale organizate de compania de croaziera, ocazie de a afla mai multe despre exploratorii si vanatorii din Arctica si de a gusta berea facuta in cea mai nordica fabrica de bere din lume. Printre obiectivele care atrag turistii, se numara Catedrala Arctica, a carei arhitectura unica aminteste de zapada si de ghetari, vitraliile sale fiind printre cele mai mari din lume, Muzeul Polaria, unde veti afla detalii legate despre diverse expeditii si despre cum afecteaza schimbarile climatice stratul de gheata polar, si unde va veti amuza la acvariul din interiorul muzeului de jucausele foci cu mustati, Planetariul Luminile Nordice, unde se tin spectacole legate de fenomenele locale, Catedrala Luterana, care este cea mai nordica catedrala protestanta, infiintata in anul 1861. De asemenea, veti putea urca cu funicularul Fjellheisen pe Varful Fjellstua, situat la 421 m deasupra nivelului marii, de unde va veti bucura de o panorama spectaculoasa asupra orasului. Vasul de croaziera va parasi portul la ora 18:00. Cazare cu pensiune completa la bord.

Ziua 9 / 15.07.2024: Honningsvag

La ora 12:00 vasul va ajunge in Honningsvag, poarta de acces spre spectaculosul Cap Nord, care, de-a lungul timpului, a reprezentat o mare provocare pentru exploratori si o incitanta atractie pentru calatori, unul dintre cele mai speciale locuri de pe Pamant, locul unde vom putea admira "soarele de la miezul noptii". Veti avea de ales dintre excursiile optionale oferite de vas, insa daca sunteti pentru prima data in aceste locuri, va recomandam excursia la Capul Nord, printre campiile albe nesfarsite, inconjurati de muntii cu zapada, in lumina speciala a Arcticului. Plaja North Cape se inalta la 307 m aproape vertical, deasupra Oceanului Arctic. Sculptura iconica "glob" a devenit simbolul Capului Nord si este cel mai potrivit loc pentru a va face un selfie sau o fotografie de colectie. Stand pe varful platoului, cu siguranta veti experimenta sentimentul ca sunteti la capatul lumii. O experienta de neratat! La North Cape Hall, complex construit partial in stanca, veti putea viziona un film panoramic impresionant de 180°, despre regiunea locala Finnmark si despre nordul insulei. in interiorul complexului veti gasi de asemenea un magazin de suveniruri, o mica capela si un muzeu thailandez, deschis in anul 1989 pentru a comemora o vizita a regelui Siamuli in anul 1907. in jurul orei 21:00 vasul de croaziera va parasi portul. Cazare cu pensiune completa la bord.

Ziua 10 / 16.07.2024: Navigare - Bine ati venit in Arctica!

Aceasta zi va fi din nou o zi speciala pentru ca vom naviga in zona Cercului Polar. Muntii zimtati, ca niste dinti, cu varfurile lor prafuite de zapada chiar si vara, se intind de-a lungul coastei cat de departe vede cu ochii. Sute de insulite stancoase, ramasite ale ultimei epoci glaciare, sunt imprastiate peste mare. Cazare cu pensiune completa la bord.

Ziua 11 / 17.07.2024: Navigare

Aceasta zi o vom petrece pe mare, in drum spre Kristiansand. Va puteti petrece ziua la piscina, sala de fitness, biblioteca, magazine, baruri, cazino sau la SPA. Seara, veti putea asista la spectacole de teatru, veti putea asculta muzica live sau veti putea dansa la discoteca. Cazare cu pensiune completa la bord.

Ziua 12 / 18.07.2024: Kristiansand

Vasul va acosta la ora 09:00 in Kristiansand, capitala regiunii Sorlandet, al cincilea oras ca marime al Norvegiei, a carui structura urbana a fost gandita de Regele Christian al IV-lea, care a fondat orasul in anul 1641 bazandu-se pe conceptul norvegian de idilic, care insumeaza insulite stancoase si case albe cu gradini luxuriante adapostite printre coastele stancoase. Pana la sfarsitul sec. al XVIII-lea, a fost cel mai mare exportator de cod uscat si sarat (klippfisk) din Norvegia, exportat in principal catre tarile mediteraneene, unde este cunoscut sub numele de bacalao. Orasul este implicat in prezent in activitatile referitoare la petrolul si gazele din Marea Nordului, are o arhitectura distinctiva, in nuante de rosu, galben si verde, ceea ce i-a adus porecla de oras policrom sau oras multicolor, care se bucura de o viata culturala intensa si variata cu numeroase festivaluri. Un mod inedit de a vedea orasul este cu Sundbatene, cel mai vechi sistem de transport public din lume inca in functiune, compus din ferry-boat-uri care transporta pasagerii intre cele patru insule ale orasului. Veti putea opta pentru una dintre excursiile organizate de compania de croaziera prilej de a vedea principalele obiective turistice ale orasului, precum Christiansholm Festning, o fortareata din sec. al XVII-lea situata in zona golfului, cea mai mare biserica din Norvegia, Catedrala din Kristiansand, orasul vechi sau Posebyen, principala strada pietonala, Markens Gate, care concentreaza majoritatea magazinelor si restaurantelor, biserica istorica Grip Stave, situata la nord de oras, in satul de pescari Grip, una dintre cele mai mici biserici din Norvegia sau Muzeul Vechi al Constructiilor Navale Mellemvaerftet fondat in anul 1856. Vasul va ridica ancora la ora 18:00. Cazare cu pensiune completa la bord.

Ziua 13 / 19.07.2024: Navigare

Aceasta zi o vom petrece pe mare, in drum spre Southampton. Va puteti petrece ziua la piscina, sala de fitness, biblioteca, magazine, baruri, cazino sau la SPA. Seara, veti putea asista la spectacole de teatru, veti putea asculta muzica live sau veti putea dansa la discoteca. Cazare cu pensiune completa la bord.

Ziua 14 / 20.07.2024: Southampton - Londra - Bucuresti

Mic dejun. Vasul va acosta la ora 06:00 in portul din Southampton. Dupa debarcare, transfer la aeroportul din Londra, de unde se va pleca spre Bucuresti cu compania Tarom, zbor RO 392 (14:50 / 20:10).

 

TARIF: 3190 EURO / loc in camera dubla si cabina dubla interioara

Supliment loc in cabina dubla cu balcon: 620 euro/pers.

 

Suplimentul de single se calculeaza la cerere in functie de disponibilitatea cabinelor de pe vasul de croaziera

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de minim 15 turisti; pentru un grup mai mic de turisti, tariful se va recalcula)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport continental cu avionul pe ruta: Bucuresti - Londra - Bucuresti cu compania Tarom

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- transferuri aeroport - port - aeroport

- 1 noapte de cazare in Southampton la hotel de 4*

- 12 nopti cazare cu pensiune completa (conform program), pe vasul de croaziera Celebrity Apex (pensiunea completa cuprinde meniuri variate de-a lungul zilei: ceai si cafea pe punte pentru cei matinali, mic dejun, dejun, ceaiul de dupa-amiaza, snack-uri, cina)

- petrecerea de bun venit oferita de capitan si seara de gala cu o cina speciala

- acces la piscine, sauna & jacuzzi

- acces la teatru, lounge-uri elegante, club si biblioteca

- programul zilnic cu evenimentele la bord si un sumar al stirilor principale

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de iesire de pe aeroporturi, in cazul in care se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

- bacsisuri: 20 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pentru bagajisti pentru serviciile la sol (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)

- taxe pentru servicii la bord: 10 euro/pers./zi (vor fi achitate direct de catre turisti la bordul vasului)

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

NOTA:

- alocarea cabinelor se va face in ordinea efectuarii inscrierilor si in limita disponibilitatii de catre compania de croaziere

- taxele de port se pot modifica de catre autoritatea portuara

- pentru mai multe informatii legate de flota Celebrity Cruises, descrierea cabinelor, facilitatilor, etc., va rugam sa consultati site-ul oficial al companiei

- Itinerariul croazierei se poate modifica fara o notificare prealabila, in CONDITIIle in care situatia o va impune sau linia de croaziera va decide altfel

 

IMPORTANT !!!

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei (nu se accepta pasaport temporar)

O persoana sub 21 de ani nu poate sa rezerve o cabina in croaziera sau sa ocupe singura o cabina, cu exceptia cazului in care este insotita de un parinte, tutore sau o persoana care a implinit deja varsta de 21 de ani.

Orice minor sub 18 ani care nu calatoreste in compania parintilor sai, trebuie sa prezinte, in momentul imbarcarii, o scrisoare notariala (in limba engleza) prin care parintii isi dau acordul cu privire la calatoria minorului si autorizeaza persoana care il insoteste pe minor sa semneze in cazul aplicarii tratamentului de urgenta recomandat de doctorul de la bordul vasului sau in cazul practicarii anumitor activitati sportive la bord; in plus, persoana respectiva trebuie sa aiba si cazier judiciar la iesirea din Romania.

Parintii sau tutorii legali care calatoresc cu un minor cu un nume diferit decat al acestora, sunt obligati sa prezinte un document oficial (certificat de nastere / de divort etc.), pentru a dovedi ca sunt parintii sau tutorii copiilor in cauza.

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 91 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 61 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

CONDITII DE ANULARE:

in cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datoreaza Agentiei penalizari dupa cum urmeaza:

a) 30 % din tarif daca renuntarea se face din momentul confirmarii pana cu 91 zile calendaristice inainte de data plecarii

b) 50 % din tarif daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 61 zile calendaristice inainte de data plecarii

d) 100 % din tarif daca renuntarea se face cu mai putin de 60 zile calendaristice inainte de plecare sau prin neprezentare

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>